© Leon Vanhees

© Leon Vanhees

© Leon Vanhees

© Leon Vanhees

© Leon Vanhees

© Leon Vanhees

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zendamateurs nemen deel aan herdenking veldslag

Van 2014 tot en met 2018 zullen er overal in Belgie gebeurtenissen uit W.O.1. herdacht worden.

Leon Vanhees

Dankzij de familie Stroobants mochten de West-Limburgse Radioamateurs het afgelopen weekend een radiostation opzetten op de parking tegen over het museum in de Rotemstraat 14 in Halen.

Zendamateurs van over de gehele wereld waren nu in de gelegenheid om een verbinding te maken met het speciale radiostation ON1418BSH. De West-Limburgse Radioamateurs wilden op deze manier ook een bijdrage leveren aan de 100-jarige herdenking van de slag der zilveren helmen. De radioamateurs die een verbinding maakten met het speciale radio station zullen binnen enkele maanden een mooie bevestigingskaart ontvangen van hun draadloze contact met ON1418BSH.

“Het is van het grootste belang dat verschillende verenigingen dit soort van herdenkingen bijven doen in de toekomst zodat de mensen niet vergeten wat er hier in Halen gebeurt is 100 jaar geleden”, zegt Peter Martin de voorzitter van de West-Limburgse Radioamateurs. “De bezoekers van het museum, de wandelaars en de fietsers die naar ons radiostation en antennes kwamen kijken op de parking stelden nieuwsgierig de ene vraag na de andere. Het was dus de ideale manier om er voor te zorgen dat deze veldslag en het radioamateurisme nationaal nog meer bekend te maken bij het bezoekende publiek en internationaal bij de radioamateurs over de gehele wereld door de draadloze verbindingen van het opgestelde radiostation”, aldus Peter Martin.

Onze speciale dank gaat daarom ook uit naar Marie-jeanne en Julien Stroobants die dit voor ons mogelijk gemaakt hebben.

Meer info over de slag der zilveren helmen kunnen jullie hier op het internet vinden:http://www.slagderzilverenhelmen.be/Leon Vanhees

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio