© david tucci

© david tucci

thumbnail: null
thumbnail: null

KRC Genk en vzw Buurtwerk Waterschei herhalen succesvolle ticketactie

Vorig jaar genoten meer dan 500 mensen van een gratis avondje voetbalplezier in de Cristal Arena dankzij een gezamenlijke actie van KRC Genk en vzw Buurtwerk Waterschei. Zowel KRC Genk als vzw Buurtwerk Waterschei blikken tevreden terug op deze eerste ticketactie. Na de positieve feedback werd in mei dan ook beslist om ook in het seizoen 2014-2015 opnieuw vrijkaarten uitdelen aan de bewoners van Waterschei als teken van waardering voor hun begrip voor de mogelijke overlast van het wonen nabij het stadion.

david tucci

Uit de eerste ticketactie is gebleken dat de bewoners van Waterschei nog steeds vertrouwen hebben in de vereniging. Dat bewees ook de massale respons op de onderzoeksronde bij de bewoners in verband met de bomenproblematiek in de wijk. Bovendien bestaat vzw Buurtwerk Waterschei precies 25 jaar. Een verdere samenwerking met een ander exponent van Waterschei, namelijk KRC Genk, past dus precies in dit jubileumjaar.

De sociale engagementen van vzw Buurtwerk Waterschei en KRC Genk zijn bijzonder groot. De Limburgse voetbaltrots verbindt zich via “FRZA!” aan talrijke sociaal-maatschappelijke activiteiten op talrijke gebieden op vlak van tewerkstelling, onderwijs, sport, maatschappij en projecten. KRC Genk is dus meer dan een voetbalclub: het is een gemeenschap waar iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of maatschappelijke achtergrond, een belangrijke rol in speelt. Eén van de paradepaardjes van de Limburgse club zijn de FRZA!-tewerkstellingsprojecten waar mensen begeleid worden naar een nieuwe baan. Maar ook andere sociaal-maatschappelijke projecten maken van KRC Genk een unieke belevenis die vele mensen op een verschillende manier raakt.

Beide organisaties werkten in het verleden ook al goed samen. Eén van de gerealiseerde projecten is het afbakenen van de wijk tijdens wedstrijddagen. Maar dat de toestroom van duizenden supporters nog altijd voor overlast kan zorgen, begrijpt KRC Genk wel. En daarom wil de club een tegemoetkoming doen aan alle bewoners van de afgesloten straten.

KRC Genk biedt tot twee vrijkaarten per huis aan voor een thuiswedstrijd en dat voor het komende seizoen 2014-2015. KRC Genk behoudt zich het recht om de wedstrijd zelf te bepalen, personen te weigeren en om op ieder moment deze actie stop te zetten of te wijzigen. De aanvraag kan ingediend worden bij vzw Buurtwerk Waterschei. In functie van mogelijkheden en het seizoensschema zal KRC Genk het aantal aanvragen verdelen over verschillende wedstrijden, dit telkens per straat.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio