© ICONSPORT

'Standard heeft akkoord met Sochaux over aanvaller'

Standard en Sochaux hebben een akkoord gevonden over aanvaller Cédric Bakambu. Dat meldt La Dernière Heure. De Rouches zouden 1,8 miljoen euro betalen voor de 22-jarige Fransman.

Wim Conings

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Standard en Sochaux zouden al even aan het broeden zijn op de overgang, maar tot op heden was er geen doorbraak. De Rouches zouden evenwel een bod van 1,8 miljoen euro hebben neergelegd voor de snelle aanvaller, een bedrag waar Sochaux zopas mee akkoord ging. Nochtans liep Bakambu ook in de kijker bij een resem Premier League-clubs, waaronder Newcastle en Crystal Palace.

Nu rest Standard enkel nog een akkoord te vinden met de speler zelf, die op zijn 22e al een aardig cv bij elkaar heeft gevoetbald. Zo won hij al het EK met de Franse nationale U19 en heeft hij al meer dan 100 wedstrijden in de Ligue 1 gespeeld, waarin hij 21 keer de weg naar doel vond.

Als hij naar Sclessin komt, zou dat eveneens betekenen dat de weg openligt voor Imoh Ezekiel om andere oorden op te zoeken. De Nigeriaanse sneltrein wordt al een tijdje in verband gebracht met een aantal Duitse subtoppers en ging gisteren zelfs ter plekke onderhandelen. Standard zou vijf à zes miljoen kunnen vangen voor hem.

Lees meer over Standard Luik