© VUM

Inbraak in satellietwagen VTM tijdens Tour

Dieven hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in de satellietwagen van vtm. De wagen stond geparkeerd bij het hotel in Grenoble tijdens de Tour. De inbrekers forceerden een ruitje en gingen er vandoor met een laptop.

Tour de France op Sportwereld.be

‘Normaal proberen we onze wagen altijd op een beveiligde parkeerplaats of ergens binnen te parkeren’, klinkt het bij de vtm-ploeg. ‘Deze keer lukte dat door omstandigheden niet. Gelukkig is enkel onze laptop gestolen en kunnen we nog voortwerken. Carglass in intussen gecontacteerd om het ruitje te herstellen en voorlopig hebben we zelf met een houten plankje het venster dichtgemaakt. Het is even behelpen, maar het lukt wel.’

Het is niet de eerste keer dat vtm het slachtoffer wordt van een inbraak tijdens de Tour. In 2011 werd de satellietwagen bijna volledig leeggeroofd. Toen werd er voor bijna 75.000 euro aan materiaal gestolen en liep de schade op tot 90.000 euro. Ook bij andere televisiezenders werd toen materiaal gestolen. Vorig jaar nog was er sprake van een ware diefstallenplaag en werd het fotomateriaal van verschillende fotografen ontvreemd, ondermeer van de Belga-ploeg die voor 50.000 euro aan materiaal verloren zag gaan.