© TV Limburg

Ontslag van klokkenluider Hazodi vernietigd

De Raad van State heeft Vera Vrancken, een van de klokkenluiders in het dossier van de politiezone Hazodi (Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek), gelijk gegeven bij het aanvechten van haar ontslag als politiesecretaris. Dat heeft haar advocaat laten weten. Steven Vandeput (N-VA) roept bij hoogdringendheid de politieraad samen om gepast te reageren op de nieuwe ontwikkelingen.

Belga

Vera Vrancken werd eerder ontslagen als secretaris van de politie en vervangen door twee personen, met name Liesbeth Klaykens en Inne Driesen. In beroep heeft de klokkenluidster dit ontslag aangevochten bij de Raad van State. Volgens haar advocaat heeft het rechtscollege het ontslag van Vrancken nietig verklaard, en daarbij ook de aanstelling van Driesen en Klaykens ongedaan gemaakt. In principe is Vera Vrancken nu opnieuw secretaris van de politiezone.

“Gezien deze uitspraak, die ons overigens niet verrast, roep ik bij hoogdringendheid de politieraad samen”, zegt Steven Vandeput, die namens de N-VA in deze raad zetelt. “Ik heb het altijd vreemd gevonden dat de aanstelling van de nieuwe secretarissen ons werd opgelegd zonder bewijs van wettig ontslag van mevrouw Vrancken. Dit zat er dus aan te komen.”

Vandeput vindt dat er nu dringend een einde moet komen aan het getouwtrek in de Hazodi-affaire. “Zelfs nu de klokkenluiders juridisch in het gelijk worden gesteld, slaagt men er niet in om met hen tot een vergelijk te komen. Dat moet nu maar eens stoppen.”

Burgemeester Hilde Claes bespreekt het dossier nog met de advocaten van de politiezone Hazodi.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio