© AFP

Moeder van Cristiano Ronaldo wilde hem tijdens zwangerschap laten aborteren

Bijna had Cristiano Ronaldo, één van de beste voetballers ter wereld, nooit bestaan. Zijn moeder Dolores Aveiro vertelde in haar biografie, die vandaag uitkwam, dat ze een abortus wilde ondergaan toen ze zwanger was van Cristiano Ronaldo.

Wim Conings

Vrijdagmiddag stelde Dolores Aveiro, de moeder van Cristiano Ronaldo, in Lissabon haar biografie voor. En daarin neemt ze geen blad voor de mond: ze stelt onomwonden dat ze abortus wilde plegen toen ze zwanger was van Cristiano Ronaldo. Haar huisdokter steunde die beslissing echter niet en weigerde haar te helpen, waardoor een abortus van de baan was.

Maar de moeder van Cristiano Ronaldo had kennelijk écht geen zin in een baby en probeerde door hevig te sporten en het drinken van warm bier de zwangerschap alsnog af te breken. Gelukkig tevergeefs.

Bij de persvoorstelling van haar boek, waar Cristiano Ronaldo zelf moest ontbreken door clubverplichtingen, vertelde ze dat de Portugese superster op de hoogte was van de feiten en er zelfs grapjes over kon maken. 'Hij heeft het me verteld toen hij erachter kwam. Kijk mama, jij wilde me laten aborteren, maar nu ben ik degene die hier alles betaalt, zei hij.'