© philippe reyners

© philippe reyners

thumbnail: null
thumbnail: null

Dolle pret tijdens de zomervakantie in de buitenschoolse kinderopvang

Zoals elk jaar doet de buitenschoolse kinderopvang van de gemeente Riemst haar uiterste best om alle kinderen een leuke zomervakantie te bezorgen.

philippe reyners

Tijdens de maand juli werden er al een hoop leuke activiteiten georganiseerd. Zo gingen de lagere schoolkinderen op educatieve wandeling in Kanne en maakten ze via kookactiviteiten een reis rond de wereld. Uiteraard met de nodige tussenstops in de landen die deelnamen aan het WK voetbal in Brazilië. De kleutertjes maakten tijdens deze maand kennis met alle hulpdiensten. Zo gingen ze langs bij de brandweer in Bilzen en kregen ze een politieagent van de gemeente en de ambulance van het Rode Kruis op bezoek. In De Klinker werd deze "helpertjesmaand" afgesloten door op 18 juli alle oma's en opa's in de watten te leggen tijdens het grootouderfeest. Het was een drukke maand maar ook een maand vol dolle pret!

Marina Pauly, schepen van kinderopvang: "We hebben de laatste 4 jaren het aantal opvangplaatsen voor de zomervakantie verdrievoudigd. Toch kiezen we niet enkel voor kwantiteit, maar ook voor een kwaliteitsvolle opvang. We kiezen voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten en thema's om zo de kinderen tijdens de toch wel lange opvangdagen een boeiend en leuk tijdverdrijf te bieden. Vanaf 11 augustus staan de begeleidsters en monitoren weer paraat met nieuwe thema's om de kinderen een leuke vakantie te bezorgen."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio