© Photo News

-

Pieter-Jan Hannes mikt op Belgisch record 1.500m

Pieter-Jan Hannes wil zaterdag op de 35e editie van de KBC Nacht in Heusden-Zolder een gooi doen naar het Belgisch record op de 1.500m. Dat staat al sinds 1996 op naam van Christophe Impens (3:34.13). ‘Die wedstrijd staat volledig in het teken van een eventueel nieuw Belgisch record. Om dat te bereiken werd een deelnemersveld samengesteld dat een tijd van 3:34 aankan’, verklaarde meetingdirecteur Marc Corstjens vrijdag op een persconferentie.

Hannes voelt zich kiplekker om een sterke prestatie neer te zetten in Heusden. ‘Mijn stage van vier weken in Font Romeu verliep voortreffelijk. Ik heb heel hard gewerkt. Het is op stage trouwens moeilijker om niet te veel te doen dan te weinig. Bovendien vliegen de kilo’s er daar af, ik sta op dit ogenblik dan ook zeer scherp’, aldus de Antwerpenaar.

‘Het achttien jaar oude Belgisch record van Christophe Impens van de tabellen lopen zou leuk zijn. Op zijn minst wil ik mijn PR (3:35.97), vorig jaar gelopen in Rabat, verbeteren. Een scherpe tijd kan immers van groot belang zijn voor de reeksindeling op het EK, en een iets minder lastige voorronde betekent ook automatisch een iets betere finale’, klinkt het.

(belga)