© EPA

-

Asafa Powell in Heusden-Zolder: ‘Dit is unieke opportuniteit’

Zaterdag wordt in stadion De Veen in Heusden-Zolder de 35e editie van de KBC Nacht gehouden. Meeting Director Marc Corstjens kondigde vrijdag op een persconferentie aan dat er dit jaar meer dan duizend atleten (jeugd, voor-, hoofd- en naprogramma) aan de start zullen komen. Eén van de blikvangers is ontegensprekelijk Asafa Powell.

De 32-jarige Jamaicaanse voormalige wereldrecordhouder op de 100m testte in juni 2013 positief op het stimulerend middel oxilofrin en werd daardoor voor achttien maanden geschorst. Hij verklaarde dat hij dit product onbewust via een voedingssuplement had genomen en het internationaal Sporttribunaal TAS verminderde zijn schorsing tot zes maanden. Dat liet Powell toe terug in competitie uit te komen. Zijn eerste wederoptreden, een week geleden in Luzern, was echter geen groot succes met een derde plaats (10.30).

‘Ik was veel te nerveus om goed te presteren. Ik heb uiteraard nog meer races nodig om terug op het niveau van twee jaar geleden te komen. Daarbij past deze meeting. Dit is voor mij dan ook een opportuniteit. Toch koester ik geen verwachtingen over mijn tijd. Ik weet echt niet wat te verwachten, maar voor mij telt alleen snel kunnen lopen.’

‘Ik voel ook dat ik dit jaar nog heel snel zal kunnen lopen. Misschien start ik wel op de Memorial Van Damme. Mijn toekomstig doel zijn de Olympische Spelen in Rio. Uiteraard moeten mijn tijden dan drastisch naar beneden naar 9.80 of 9.70. En als dat lukt doe ik er misschien nog wel enkele jaren bij’, aldus Powell.

(belga)

Aangeboden door onze partners