© Instagram

© Instagram

thumbnail: null
thumbnail: null

Opnieuw volslanke tiener van Instagram gegooid

De 19-jarige Samm Newman uit het Amerikaanse Ohio is volslank en trots op haar lichaam. Dat wou ze laten blijken door een kiekje in haar ondergoed op Instagram te plaatsen, maar de bewuste foto werd snel verwijderd.

vwh

Newman, die in het verleden werd gepest om haar gewicht, deelt geregeld kiekjes op haar sociaalnetwerksites en zegt dat haar zelfvertrouwen daardoor is toegenomen. ‘Dik is geen slecht woord’, zegt ze op de lokale zender NBC 4.

Haar laatste foto, waarin ze te zien is in ondergoed, paste volgens de site niet bij het imago van Instagram wegens ‘te naakt’. Newman interpreteert dit echter helemaal anders en denkt dat de site haar te dik vindt. ‘Dit was mijn veilige plek, maar hoe kan je jezelf mooi vinden als mensen niet naar je willen kijken? Ik vond de selfie in mijn ondergoed helemaal niet ongepast. Ik zie veel ergere foto’s op de site’, zegt ze.

Het is niet de eerste keer dat de site een foto van een volslanke dame offline haalt. In mei verdween de ondergoedfoto van de Amerikaanse videoblogster Meghan Tonjes zomaar wegens ‘ te pornografisch’. In een video deed ze haar beklag over het Instagram-beleid. Eerder deze maand verdween dan weer een foto van een kussend homokoppel omdat enkele gebruikers die aangaven als ongepaste inhoud. Het bedrijf bood in beide gevallen haar verontschuldigingen aan en ook nu kwam er een reactie.

‘Ons team verwerkt de meldingen die ze krijgen van andere leden en soms wordt daarbij toevallig een foto gewist die helemaal niet ongepast is. In dit geval hebben we onze fout snel rechtgezet. Onze excuses voor het ongemak.’

Aangeboden door onze partners

Niet te missen