-

Interpol arresteert ruim duizend mensen in kader van illegale voetbalweddenschappen

Meer dan 1.400 mensen zijn donderdag in Azië gearresteerd in het kader van een grootschalig onderzoek naar illegale voetbalweddenschappen. Dat heeft de internationale politie-instantie Interpol vrijdag bekendgemaakt. Zo’n 12 miljoen dollar (8,8 miljoen euro) aan gokgelden is ook in beslag genomen. Het totale aantal arrestanten in het onderzoek staat intussen op 8.400.

Het gaat om een samenwerking tussen Interpol en de politiediensten van China, Hong Kong, Macau, Maleisië, Singapore en Vietnam. Een duizendtal illegale gokbedrijfjes werd donderdag opgedoekt.

Tijdens het WK voetbal floreerden de illegale weddenschappen in Azië, waar ook in Thailand dinsdag 5.000 arrestaties verricht werden. ‘De illegale weddenschappen zorgen voor grote inkomsten voor criminele organisaties, die het geld vaak gebruiken voor corrupte doelen’, aldus Jean-Michel Louboutin, CEO van Interpol.

Er werden tijdens de operatie ook heel wat gsm’s en laptops in beslag genomen, die de speurders naar nog heel wat andere betrokkenen zouden moeten leiden. ‘De resultaten van onze acties zijn veelzeggend tegenover deze plaag van illegale wedkantoren.’

In totaal werden er de afgelopen weken door Interpol vijf operaties georganiseerd, waaronder ook die in Thailand, die in totaal 8.400 mensen achter de tralies deden belanden. Ook werden 3.400 illegale wedkantoren gesloten.

(belga)