© AFP

Hitte eist zijn tol: al drie opgaves vandaag in de Tour

Net zoals in België is het ook in de Ronde van Frankrijk bijzonder warm vandaag. Het peloton trekt vandaag vanuit Saint-Etienne naar de Alpen, maar nog voor de eerste bergen moesten worden beklommen gaven er al drie renners de brui aan: Arthur Vichot, Daniel Navarro en Javier Acevedo.

dmm

Tour de France op Sportwereld.be

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Arthur Vichot was de eerste opgever van de dag. De Franse kampioen van vorig jaar moest al snel lossen in deze etappe. Hij was al een paar dagen ziek. Het was de eerste opgave voor de Franse ploeg FDJ.fr. Nadien was het de beurt aan Daniel Navarro van Cofidis. De Spanjaard eindigde vorig jaar nog negende in de Tour. Dit jaar verging het hem veel minder. Hij stond pas op de 37ste plaats in het klassement, op bijna 45 minuten van leider Nibali. Net vandaag vierde hij zijn 31e verjaardag.

De volgende opgever was de Colombiaan Javier Acevedo. Gisteren stapte zijn Garmin-Sharp-kopman Andrew Talansky ook al uit de Tour.

Dat brengt het totaal aantal opgevers al op 24.Opgaves in deze TourEtappe 2

1. Mark Cavendish2. Sacha ModoloEtappe 4 3. Andy Schleck4. Greg HendersonEtappe 5 5. Chris FroomeEtappe 6 6. Ariel Richeze7. Jesus Hernandez8. Egor Silin 9. Xabier ZandioEtappe 7 10. Danny Van Poppel11. Darwin Atapuma12. Stef Clement

Etappe 8 13. Mathias Frank14. Bart De ClercqEtappe 9 15. Egoitz Garcia EcheguibelEtappe 10

16. Mathew Hayman17. Edward King18. Alberto ContadorEtappe 11

19. Fabian Cancellara

Etappe 12

20. David De la Cruz Melgarejo21. Andrew Talansky

Etappe 1322. Arthur Vichot23. Daniel Navarro Garcia24. Janier Acevedo