© BELGA

25-jarige man omgekomen op camping Dour Festival

De jonge Fransman die vrijdag dood aangetroffen werd op het festival van Dour, is niet door slagen en verwondingen om het leven gekomen, zo heeft het parket van Bergen gezegd. Een autopsie moet aangeven wanneer en waaraan de 25-jarige man uit Normandië is overleden.

Guy Stevens

De zus en vrienden van de jongeman troffen hem vrijdagmorgen dood aan bij zijn tent op de camping van het festival. 'We gaan in eerste instantie uit van een overmatig gebruik van verdovende middelen, zonder andere hypothesen uit te sluiten', zei parketwoordvoerder François Demoulin.

In elk geval is het te vroeg om een verband te leggen tussen het overlijden en een verdovend middel dat op het festivalterrein zou circuleren. Het parket van Bergen hamerde op het gevaar van drugs- en alcoholgebruik in combinatie met de hitte.

Twintiger sterft op de camping van Dour

Op het festival van Dour is het lichaam van een jonge man aangetroffen op het kampeerterrein. Het gaat over een Fransman van 25, die samen met zijn zus en vrienden naar het festival was afgezakt. Hij werd in de voormiddag dood gevonden in zijn tent. Hulp kon niet meer baten, dat zeggen de organisatoren van het festival. Er werd een veiligheidszone afgespannen rond zijn tent.

Lees meer over de festivals