© AFP

© REUTERS

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Tourpeloton houdt één minuut stilte voor slachtoffers vliegramp

Het Tourpeloton is vrijdag rond het middaguur van start gegaan in de dertiende etappe van La Grande Boucle, een eerste Alpenrit over 197,5 km van Saint-Etienne naar skioord Chamrousse. Voor aanvang van de start werd één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.

dmm

Tour de France op Sportwereld.be

Al snel moeten de renners over de Col de la Croix de Montvieux, een beklimming van derde categorie en op zo’n 60 km voor de streep wacht dan de Col de Palaquit (1.154m), een beklimming van eerste categorie die er voor het eerst bij is in de Tour. In de ultieme slotfase krijgen Vincenzo Nibali en co met de Montée de Chamrousse (1.730m) de eerste col buiten categorie in deze Tour voor de wielen geschoven. Het wintersportoord was al één keer eerder gastheer voor de Tour. Lance Armstrong was er in 2001 de sterkste in een klimtijdrit.

Geletruidrager Nibali (Astana) start de etappe met een voorsprong van 2:23 op eerste achtervolger Richie Porte, maar zal in de rit van vrijdag ongetwijfeld bestookd worden door de concurrentie. Peter Sagan (groen), Joaquim Rodriguez (bollen) en Romain Bardet (wit) starten in de andere leiderstruien. De aankomst van de dertiende etappe wordt verwacht tussen vijf en half zes.