© BELGA

Stewardess ontsnapt aan ramp MH370 maar verliest echtgenoot bij vlucht MH17

Voor een Maleisische stewardess is een job bij vliegmaatschappij Malaysia Airlines haar grootste nachtmerrie geworden. De vrouw ontsnapte in maart nog aan de ramp met vlucht MH370, maar nu kwam haar echtgenoot, ook een steward, om het leven op vlucht MH17.

Kim De Raedt

‘Sanjid belt ons altijd op voor hij vertrekt’, vertelt zijn emotionele vader Jijar Singh aan The Malaysian Insider. ‘Hij was vorige maand nog bij ons. Hij vertelde ons dat hij een shift gewisseld had met een collega, zodat hij op vlucht MH17 van Schiphol naar Kuala Lumpur zou zitten. Hij zou deze ochtend aankomen en vanmiddag bij ons eten. Mijn vrouw had net zijn favoriete maaltijd klaargemaakt’, vertelt Jijar.

Maar Sanjid zou niet thuiskomen. De Maleisiër is één van de 15 crewleden van Malaysia Airlines die omkwamen toen vlucht MH17 neerstortte in Oekraïne. ‘We weten niet wat we nu moeten doen. Ons hart is gebroken en mijn lichaam beeft van dit nieuws. Hij was onze enige zoon. Maar wat gebeurd is, is gebeurd’, klinkt het.

De vrouw van Sanjid gaat nu zo snel mogelijk naar Oekraïne om het lichaam van haar echtgenoot te kunnen groeten. Voor haar is de ramp een dubbele nachtmerrie. De vrouw, een stewardess bij dezelfde vliegmaatschappij, prees zichzelf in maart dit jaar nog gelukkig omdat ze wist te ontsnappen aan de ramp met vlucht MH370. Ook zij had toen gewisseld van shift met een collega.