© REUTERS

Zes leden van één Nederlands gezin in crash gestorven

In het dorpje Neerkant, een deel van de Noord-Brabantse gemeente Deurne zes mensen uit één gezin in de crash om het leven gekomen. De plaatselijke basisschool St. Willibrordus opent vanavond de deuren om de kinderen die er school liepen te herdenken.

MaLu

De omvang van de ramp voor Nederland wordt stilaan pijnlijk duidelijk. In het dorp Neerkant kwamen zes leden uit hetzelfde gezin om het leven. De 15-jarige Jinte van het gezin Wals stuurde vlak voor de ramp nog een tweet de wereld in: “Over een uurtje vliegen we naar Maleisië.” Haar ouders Jeroen en Nicole, haar broer Brett en de zusjes Amèl en Solenn stierven allemaal in de rampvlucht.

Solenn liep school in de St. Willibrordusschool en was zo slim dat ze zelfs een klas mocht overslaan.

Haar klasgenoten worden vrijdagmiddag ogevangen in een apart lokaal, maar de hele gemeenschap is uitgenodigd om te rouwen binnen de schoolpoorten.

Ook op het Minkema college in Woerden in de provincie Utrecht is er opvang voorzien. Drie bovenbouwleerlingen van de school kwamen om in de vliegtuigramp. De school gaat vrijdagmiddag open voor leerlingen, ouders en collega’s die daar behoefte aan hebben.