© Photo News

PS en CDH geven persconferentie over Waalse formatie

Om 17.00 uur deze namiddag geven de PS en het CDH een persconferentie. Het ziet ernaar uit dat de partijen een akkoord zullen aankondigen over de Waalse formatie.

evg

Een onderhandelaar heeft aan persagentschap Belga gemeld dat de PS en het CDH een akkoord hebben bereikt. Het was allezins al duidelijk dat in Wallonië de onderhandelingen goed vooruit gingen deze week.

Na de plenaire in de Kamer donderdag gingen Elio Di Rupo, Paul Magnette (PS) en Benoît Lutgen (CDH) opnieuw aan tafel voor de laatste rechte lijn richting akkoord. De aankondiging van de persconferentie wijst erop dat die finish gehaald is.

PS en CDH hebben een akkoord bereikt

Hoewel de Vlaamse regeringsvorming nog altijd stroef verloopt, ligt de weg naar een nieuwe Waalse regering wel al open. De PS en de CDH hebben een akkoord bereikt om de komende vijf jaar Franstalig België te besturen. Het regeerakkoord werd in Namen voorgesteld. Zondag zal de achterban van beide partijen groen licht geven. Waarschijnlijk zal PS-voorzitter Paul Magnette minister-president worden in Wallonië.