© pn

Beyoncé grootste kanshebber op MTV Awards

De Amerikaanse zangeres Beyoncé Knowles maakt kans om op 24 augustus acht MTV Awards mee naar huis te nemen. Dat heeft de muziekzender donderdag aangekondigd.

vwh

Beyoncé is onder meer genomineerd in de categorie ‘beste videoclip’ met het nummer ‘Drunk in Love’, dat ze opnam met haar echtgenoot Jay Z. Hierin krijgt de ster concurrentie van Pharrell Williams met zijn ‘Happy’-video. Verder maakt ze ook kans om een beeldje in de wacht te slepen voor ‘beste choreografie’, ‘beste regie’, ‘beste montage’ en ‘beste vrouwelijke artiest’. In die laatste categorie is rapster Iggy Azalea een van haar concurrentes. Zij heeft, net als Eminem, zeven nominaties op haar naam staan.

Michael Jakson is dan weer postuum genomineerd. De zanger die op 25 juni 2009 plots overleed, maakt kans op de award voor ‘beste choreografie’ in zijn nummer ‘Love Never Felt So Good’. De awarduitreiking, met optredens van onder meer Usher en Ariana Grande, vindt plaats op zondag 24 augustus in het Californische Inglewood en zal live te volgen zijn op MTV.