© Ivo Meulemans

“Boeven sloegen me met ijzeren staaf”

Louis Dekort, de 73-jarige eigenaar van forelvijvers Mareholt in Geel, is brutaal overvallen op zijn domein. De daders takelden hem toe met een ijzeren staaf. “Ik zie bont en blauw”, zegt het slachtoffer. “Maar gelukkig liep ik geen breuken op.”

Ivo Meulemans

Hendrik ‘Louis’ Dekort werd woensdagmiddag door vissers met een bebloed hoofd en bebloede kleren aangetroffen op zijn domein Mareholt in de Zandstraat in Geel. De man was zo verward dat hij niet kon vertellen wat hem was overkomen. Hij had gapende wonden boven het rechteroog en op het voorhoofd.

De politie van Geel heeft de man intussen verhoord in het ziekenhuis en twijfelt er niet aan dat hij het slachtoffer is geworden van een misdrijf. “De verwondingen stemmen overeen met het relaas van de man en de vaststellingen die we hebben gedaan”, zegt een speurder.

Buiten bewustzijn

Het slachtoffer is nog altijd sterk onder de indruk van wat hem is overkomen. De overval dateert van de nacht van dinsdag op woensdag. “Het moet na middernacht zijn geweest.

Ik lag al in mijn bed toen ik plots gestommel hoorde. Inbrekers, flitste het door mijn hoofd”, vertelt Louis Dekort. “Ik wilde me niet zo maar laten bestelen en ging hen te lijf.”

Dekort moest het onderspit delven. Hij werd aangevallen door twee mannen. “Plots kreeg ik twee zware slagen op het hoofd, vermoedelijk met een ijzeren staaf”, zegt hij.

De politie is op zoek naar de daders. “Mogelijk waren de inbrekers verrast dat het slachtoffer naast de kantine bij zijn vijvers woonde”, zegt een speurder. “De voorbije weken zijn er meerdere inbraken geweest in chalets en kantines in Geel en Meerhout. Ook de Puntvissers kregen ongewenst bezoek over de vloer.”