Yellow Tigers sluiten stage in Tsjechië af met winst in vijfsetter

De Belgische volleybalvrouwen hebben donderdag hun derde oefenwedstrijd op Tsjechische bodem winnend afgesloten. Na een 0-4 zege dinsdag en een 3-2 nederlaag woensdag werd een dag later op hun oefenstage in Brno met 2-3 gewonnen van Tsjechië. De setstanden waren 21-25, 25-17, 20-25, 25-20 en 10-15.

België speelde donderdag zonder captain Charlotte Leys die dit weekend in het huwelijksbootje stapt en reeds een dag eerder naar huis vloog.

De Tigers zitten in de laatste rechte lijn van de voorbereiding op de World Grand Prix. Ze reizen vrijdag huiswaarts, volgende dinsdag vertrekken ze dan richting Peru voor het eerste weekend van de FIVB World Grand Prix. Hierin maken de Belgische vrouwen hun debuut en willen ze net als de Belgische mannen het volleybal verder op de kaart zetten. In Peru ontmoeten ze achtereenvolgens Polen, Peru en Canada. Het eerste thuistoernooi volgt op 1-2 en 3 augustus in de Sportoase in Leuven waar ze Canada, Nederland en Argentinië ontmoeten.

België speelde met: Dirickx, Coolman, Heyrman, Van Hecke, Vandesteene, Aelbrecht en libero: Courtois. Kwamen in: Rousseaux, Bland, Biebauw, Cools, Strumilo