© *

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

Medewerkster reisbureau onder vuur na tweet over vliegtuigramp

De meest omstreden reactie na de vliegtuigramp in Oekraïne kwam van een medewerkster van een reisbureau. Zij tweette ‘OMG, wat erg, nog drukker op het werk de komende tijd’ en kreeg het internet over zich heen. De reisorganisatie zegt een onderzoek te zullen voeren naar het bericht.

Guy Stevens

Wanneer er zich een ramp voordoet zoals die in Oekraïne, gaan de gedachten van zowat iedereen naar de nabestaanden van de slachtoffers. De vrienden en familie van 298 mensen moeten voort zonder een geliefde, een vriend of een toeverlaat.

Net daarom wordt op het internet staalhard gereageerd op de tweet van de Nederlandse Tamara Beekmans, medewerkster van reisagentschap D-reizen. Zij postte op Twitter hoe erg ze de vliegtuigcrash vond. De reden waarom was de reden van de heisa: ‘Nog drukker op het werk de aankomende tijd.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Reisbureauketen D-reizen bevestigt dat de vrouw bij hen in dienst is en zegt het bericht te betreuren. 'Wij delen de inhoud absoluut niet en nemen er hoe dan ook afstand van', verklaarde een woordvoerder aan het Nederlandse Algemeen Dagblad. D-reizen zal een onderzoek starten, maar wenst dit wel intern te voeren. Tamara Beekmans zelf heeft laten weten dat het bericht niet klopt. De tweet is intussen wel verwijderd.

In totaal hadden 22 vakantiegangers op vlucht MH17 hun reis geboekt via D-reizen.

 

Aangeboden door onze partners