© Photo News

© ludo vervloet

© ludo vervloet

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nike ontruimd wegens giftige wolk

Bij Nike in Laakdal is afgelopen nacht het werk stilgelegd nadat 47 arbeiders onwel waren geworden. Ze klaagden over een prikkelend gevoel aan de ogen en een geïrriteerde ademhaling. Dat werd vernomen bij de brandweer van Geel.

jati

Tien van hen werden afgevoerd naar het ziekenhuis, 37 anderen werden ter plaatse verzorgd. Het medisch interventieplan is intussen afgeblazen.

De melding over het incident was om 04.15 uur bij de brandweer binnengekomen. Het medisch interventieplan werd afgekondigd en brandweer en ziekenwagens kwamen massaal ter plaatse. Er werden meteen metingen gedaan in het bedrijf, maar die waren negatief. Het probleem situeerde zich niet bij Nike zelf. Waarschijnlijk was de stof die de irritaties veroorzaakt had, via het ventilatiesysteem het bedrijf binnengekomen.

Waar de stof dan wel vandaan kwam, is nog niet duidelijk. Dat er zich bij Tessenderlo Chemie een probleem zou hebben voorgedaan, wordt formeel ontkend. "We hebben de adviseur gevaarlijke stoffen verwittigd en die zal contact opnemen met alle bedrijven in de buurt om te zien waar er zich een probleem heeft voorgedaan. Het ging wellicht om een eenmalige lozing. Er is dus geen gevaar meer voor de omgeving", zegt brandweerkapitein Koen Bollen. Bij Nike wordt er intussen al het mogelijke gedaan om de werknemers bij te staan.

Bent u een van de arbeiders die onwel is geworden, of kent u er een? Mail dan naar hans.otten79@telenet.be. Gelieve ook uw telefoonnummer te vermelden.