© AFP

Depardieu gaat biowodka stoken: ‘Mijn eerste experiment met sterkedrank’

Nu hij al meer dan anderhalf jaar officieel Rus is, gaat de acteur Gérard Depardieu zich nu ook met echte Russische hobby’s bezig houden. Nadat twee weken geleden al bekend werd dat hij een eigen restaurant opent in Rusland, werd dinsdag duidelijk dat hij ook wodka gaat stoken. Het wordt bovendien geen gewone wodka, maar biowodka. De wodka zal geproduceerd worden op basis van bronwater en met respect voor het milieu.

‘Dit zal mijn eerste probeersel zijn op het gebied van geestrijke dranken, en ik hoop dat het zal werken’, zegt hij. ‘Dit gezegd zijnde zou ik het wel fijner vinden als meer mensen wijn zouden verkiezen boven sterke drank. Dát is een ware feestdrank!’

De acteur bezit in Frankrijk al verschillende wijngaarden. In oktober opent hij in Moskou het restaurant ‘Gérard’. Foodies en Depardieu-fans zullen er kunnen smullen van de Frans-Russische keuken. De 65-jarige acteur is van plan een ander etablissement en een artistiek centrum te openen in Saransk, hoofdstad van de autonome deelrepubliek Mordovië. Daar heeft Depardieu zich eerder al geregistreerd als ondernemer. Begin 2013 verkreeg Depardieu de Russische nationaliteit.