© AFP

Vijfjarig contract voor Diego Costa bij Chelsea

Chelsea heeft de transfer van de Spaanse international Diego Costa afgerond. Dat maakte de Londense topclub dinsdag bekend op zijn website. De 25-jarige spits, die van de Spaanse landskampioen Atletico Madrid overkomt, legde met succes zijn medische testen af en tekende een vijfjarig contract op Stamford Brigde.

Chelsea en Atletico hadden al twee weken een akkoord over de transfer van de vlotscorende aanvaller van Braziliaanse origine, maar pas dinsdag raakte de overgang ook officieel in kannen en kruiken.

‘Ik ben heel gelukkig dat ik voor Chelsea kan tekenen’, aldus Diego Costa. ‘Iedereen weet dat het een grote club in een erg competitieve liga is en ik kijk er al naar uit om in Engeland aan de slag te kunnen gaan met een fantastische coach en teamgenoten’.

Volgens het Spaanse persagentschap EFE legde de club van Rode Duivels Eden Hazard, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku 38 miljoen euro op tafel om de topschutter van de Primera Division bij Atléti los te weken. Met 36 doelpunten kroonde hij zich immers tot beste schutter in de Primera Division en dus had hij een belangrijk aandeel in de landstitel van de Madrilenen, die daarnaast ook nog eens de finale van de Champions League bereikten.

‘Ik wil iedereen bij Atletico bedanken die me tot de speler maakten die ik nu ben, maar nu begin ik aan een nieuw avontuur en hoop ik vele prijzen te winnen met Chelsea’, aldus Costa, die zich volgende week bij zijn nieuwe ploegmaats voegt.