© AP

Porte: ‘Met Valverde en Movistar Nibali bestoken’

Richie Porte is nog niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. Op de eerste rustdag in de Tour toonde hij nog veel strijdvaardigheid. ‘Vincenzo Nibali mag dan wel sterk zijn, we moeten hem aanvallen’, aldus de Australiër van Team Sky.

Porte zoekt in zijn aanvalsdrift naar bondgenoten en lonkt naar het Movistar van Alejandro Valverde (derde in de stand op 2:47). ‘Movistar heeft een sterk team. Als we samen de handen in mekaar slaan, kunnen we zo proberen de leider te bestoken’, zo zegt de Australiër die momenteel tweede staat in het algemeen klassement (op 2:23 van leider Nibali).

Door het uitvallen van Chris Froome kreeg Porte de zware last op zijn schouders om Team Sky te leiden in deze Tour. Momenteel staat Porte tweede in de stand en voor hem is Ronde van Frankrijk nog geen uitgemaakte zaak.

‘Nibali is duidelijk de favoriet, maar dit is en blijft de Tour. Er kan nog heel wat gebeuren’, aldus de Aussie.

Porte had ook nog een reactie in huis op het uitvallen van die andere topfavoriet: Alberto Contador. ‘Zijn afwezigheid zal het verloop van de race helemaal veranderen. Het is jammer dat hij weg is en wens hem een spoedig herstel toe.’