© loh

Verdachte van dodelijke steekpartij Mikey (19) niet vrijgelaten na beroep van parket

Steven V.G. (21) wordt dan toch niet vrijgelaten. De Brugse raadkamer wilde de jongeman onder voorwaarden vrijlaten voor zijn betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge, maar het parket van Brugge tekende meteen beroep aan tegen die beslissing. De tweede verdachte is nog steeds voortvluchtig.

gjs

Vrijdag 30 mei rond 5 uur kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jongemannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. De jonge Bruggeling bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie.

De advocaten van Steven V.G. bouwden hun verdediging vooral op de beschikbare camerabeelden van de steekpartij. Uit die beelden zou blijken dat de jongeman slechts een beperkte rol had in de feiten. De tweede verdachte, die zich wellicht in Tsjetsjenië schuil houdt, zou de fatale messteken hebben toegediend.

De raadkamer besliste dat de jongeman mocht vrijkomen onder voorwaarden, maar door het beroep van het parket blijft Steven V.G. nog twee weken in de cel. Daarna moet hij voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in Gent verschijnen.

Aangeboden door onze partners