Vader Jarno veroordeeld in drugsdossier

De 26-jarige vader van Jarno, het zesjarige voetbalsupportertje die in augustus 2013 in het stadion van KRC Genk een zware val maakte en in een coma belandde, is dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 200 uren en 6.000 euro boete met uitstel voor de helft van de werkstraf en de boete wegens inbreuken op de drugswet. Na de zes meter diepe val werd een onderzoek gestart naar de vader.

belga

Als de werkstraf niet binnen de twaalf maanden uitgevoerd is en de man zich niet aan enkele voorwaarden houdt, riskeert hij een gevangenisstraf van 17 maanden. Hij moet afkicken, wegblijven uit het drugsmilieu en werk zoeken. Volgens het Hasseltse gerecht dealde hij drugs tussen november 2013 en einde februari 2014. Er waren 130 gram cannabis, 150 gram speed, 4 xtc-pillen, vloeibare xtc en een stroomstootwapen gevonden.

De verzwarende omstandigheid dat hij drugs gebruikte en verkocht in aanwezigheid van Jarno achtte de rechtbank wegens twijfel niet bewezen. De man leefde gescheiden van de moeder van Jarno en het kind verbleef ook deels bij haar. Zijn raadsman Peter Donné had op de zitting gepleit dat de man nooit met drugs bezig was, als zijn zoon Jarno op bezoek was.

De moeder had zich burgerlijke partij gesteld tegen haar ex-partner en vroeg een morele schadevergoeding van 750 euro, maar die werd afgewezen. De val, die de jongen in het Genkse voetbalstadion maakte, is na onderzoek als een ongeval geseponeerd.

Volgens de moeder stelt haar zoon het goed. De jongen start in september in het eerste leerjaar.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio