© Photo News

Brussels Airlines gaat strijd aan met Ryanair

Brussels Airlines lanceert een nieuwe lowcostformule ‘Check&Go’, waarmee de maatschappij de concurrentie aangaat met onder meer de Ierse prijsvechter Ryanair. Dat heeft CEO Bernard Gustin dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Hij belooft retourvluchten vanaf 69 euro, evenwel zonder ingecheckte bagage.

gjs

'Als we een autoconstructeur waren, dan zou ik zeggen dat we onze drie modellen vernieuwen en er een vierde bij creëren', zei Gustin. 'We lanceren een extreem concurrentieel aanbod.'

De klant krijgt vanaf 1 september keuze uit vier formules voor Europese vluchten: Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast en Biz&Class. Brussels Airlines kondigde ook een nieuwe slogan aan: 'We go the extra smile'.

Commercieel directeur Lars Redeligx benadrukte dat de goedkope tickets gepaard zullen gaan met een goede service. 'Het zijn goedkope vluchten, maar niet met de stress van lowcostmaatschappijen', zei hij. 'We zullen klanten bijvoorbeeld niet laten betalen als ze hun ticket vergeten afprinten, onze klanten kunnen rekenen op een volledige service.' Toestanden met gestrande reizigers die niet weten waar ze moeten zijn voor hulp, zullen volgens de Duitser niet voorkomen.

Brussels Airlines strijdt tegen Ryanair

Vanaf 1 september lanceert Brussels Airlines ook een lagekostenformule om rechtstreeks de strijd aan te gaan met grote concurrent Ryanair. Je kan al vluchten boeken vanaf 69 euro heen en terug. Maar er zijn wel wat addertjes onder het gras: er zijn maar enkele tickets aan dat goedkope tarief. En voor de bagage komt er nog 30 euro bij.