Fabian Cancellara stapt uit Tour: 'Wil top zijn op WK'

De Zwitser Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) verschijnt woensdag niet meer aan de start van de elfde etappe in de Ronde van Frankrijk (WorldTour). 'Ik wil top zijn op het WK en dus is rust noodzakelijk', aldus Cancellara.

vml

Tour de France op Sportwereld.be

Op voorhand was er binnen de Trek-ploeg al afgesproken dat Cancellara de Tour niet zou uitrijden. 'Het seizoen is lang geweest, beginende in Dubai', stelt Cancellara in een persbericht. 'Ik zit aan 59 competitiedagen en ik heb nog een groot doel voor ogen: het WK. Het is geen geheim dat ik daar mijn beste vorm wil halen. Dus is het belangrijk om rust te nemen.'

Cancellara kon geen rit winnen in de 101e editie van de Tour. 'Het parcours was zeer attractief voor een renner van mijn profiel. En dan heb ik het niet alleen over de kasseienrit. Er waren voldoende kansen en met wat meer geluk had ik een ritzege op zak', aldus de Zwitser.

Cancellara, die in het verleden al acht Tourritten won maar dit jaar geen potten kon breken, stond 34e in de stand op 29:07 van de Italiaanse geletruidrager Vincenzo Nibali (Astana).