© AFP

Oscar Pistorius betrokken bij vechtpartij in nachtclub

De Zuid-Afrikaan Oscar Pistorius is afgelopen weekend betrokken geraakt bij een opstootje in een nachtclub in Johannesburg. Het proces tegen de 27-jarige paralympiër zit intussen in de laatste rechte lijn. Pistorius riskeert 25 jaar cel voor de moord op zijn 29-jarige vriendin Reeva Steenkamp.

jns

Volgens lokale media kreeg Pistorius het aan de stok met zakenman Jared Mortimer. Het kwam tot wat duw- en trekwerk tussen de twee en de ‘blade runner’ kwam daarbij ten val. Buitenwippers van de club kwamen uiteindelijk tussen beide.

Mortimer beweert dat Pistorius duidelijk dronken was en zich agressief gedroeg. Volgens de advocaten van de atleet was het echter Mortimer die provoceerde. Hij zou agressieve vragen hebben gesteld over het ophefmakende moordproces. ‘Onze cliënt heeft er spijt van dat hij zich in het openbaar begaf en zo ongewenste aandacht kreeg’, klink het in een mededeling.

Het proces tegen Pistorius is al sinds 3 maart aan de gang. De atleet wordt beschuldigd van moord op zijn 29-jarige vriendin Reeva Steenkamp op 14 februari 2013. Hij ontkent voorbedachtheid en zegt dat hij zijn vriendin per ongeluk doorheen de badkamerdeur doodschoot omdat hij haar voor een inbreker hield. Indien hij schuldig wordt bevonden, riskeert Pistorius 25 jaar cel. De slotpleidooien op het proces worden gehouden op 7 en 8 augustus.

Aangeboden door onze partners