© BELGA

Standard laat nog een speler naar Charlton vertrekken

De Engelse tweedeklasser Charlton Athletic, een van de clubs van Standard-voorzitter Roland Duchâtelet, heeft zich versterkt met George Tucudean. Dat is nu al de vierde Rouche die er aan de slag gaat.

vml

De Roemeense aanvaller zat al geruime tijd op een zijspoor bij Standard, waar hij nog een overeenkomst had tot juni 2017. De 23-jarige spits ondertekende bij de club van coach Bob Peeters een contract voor drie seizoenen. Dat maakte Charlton Athletic dinsdag bekend.

Bij Charlton vindt hij zijn ex-ploegmaats Yoni Buyens en Tal Ben Haim terug, die eerder al de overstap van de Rouches naar de Engelse tweede klasse maakten. Ook de Iraanse aanvaller Reza kent hij nog van bij Standard. Tucudean is reeds de zevende versterking van het tussenseizoen voor ‘The Addicks’. Naast Tucudean, Buyens en Ben Haim trokken ze ook al Andre Bikey-Amougou, Anderlecht-jeugdproduct Franck Moussa, Johann Berg Gudmundsson en voormalig belofteninternational Igor Vetokele aan.

De Londense club is dan ook ambitieus en het is geen geheim dat Duchâtelet zo snel mogelijk hogerop wil met Charlton. Dan is er versterking nodig, want vorig seizoen kon José Riga hen slechts op het nippertje in The Championship houden.

Tucudean streek in januari 2013 op voorspraak van toenmalig coach Mircea Rednic op Sclessin neer. Hij kon er echter nooit overtuigen en werd vorig seizoen al uitgeleend aan zijn ex-club Dinamo Boekarest. Tucudean begon zijn carrière bij Arad, in 2010 kwam hij terecht bij Dinamo Boekarest, waarmee hij de Roemeense Beker en Supercup won.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik