© rr

© Google Maps

thumbnail: null
thumbnail: null

Belg verdrinkt terwijl hij schoonbroer uit rivier probeert te redden

Een 53-jarige Leuvenaar is op vakantie waarschijnlijk zelf verdronken nadat hij zijn schoonbroer en -zus uit een rivier wilde redden. De man werd meegesleurd door de stroming, en is sindsdien vermist.

sdv

Hugo Devroye uit Oud-Heverlee was samen met zijn Ecuadoriaanse vrouw Tania Vera op vakantie in haar thuisland. Toen ze zaterdag met de schoonfamilie een uitstapje maakten in Daule, vlakbij de grootstad Guayaquil, zochten ze verfrissing in een rivier, maar een broer, Carlos, en een zus van Tania geraakten in moeilijkheden door de sterke stroming. 'Mijn vader en de vader van Tania zwommen hem achterna’, vertelt de dochter van Hugo aan Het Laatste Nieuws. Maar terwijl de drenkelingen werden opgevist door een kano, werden Hugo en zijn schoonvader meegesleurd.

'Uit wanhoop sprongen ze me achterna', vertelde Carlos in tranen aan de Ecuadoriaanse televisie. 'Mijn vader is nog tot bij mij geraakt, maar toen werd hij onder water gesleurd.'

'Ik zie u graag'

Het lichaam van de schoonvader werd zondag teruggevonden. Hij werd intussen al begraven. Van Hugo ontbreekt nog elk spoor, vandaag wordt voor de vierde dag op rij verder gezocht.

Hugo en Tania waren tien jaar getrouwd. Tania kon nog even de hand van haar man grijpen, 'ik zie u graag, heeft hij nog gezegd voor hij werd meegesleurd', vertelt zijn dochter. Ook Tania kreeg veel water binnen en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Intensifican búsqueda de turista belga ahogado... door ecuavisa

Aangeboden door onze partners