© Karel hemerijckx

Halenaar Dylan Teuns tekent bij BMC Racing Team

De 22-jarige Dylan Teuns heeft een profcontract getekend bij BMC Racing, het Zwitsers-Amerikaanse wielerteam dat tot de top tien van de wereld word gerekend. Teuns komt in de ploeg bij grote namen als Cadel Evans, Alessandro Ballan en Philippe Gilbert.

MaLu

In april won Teuns nog een rit in de ronde van Bretagne, hij eindigde tweede in Luik-Bastenaken-Luik voor renners onder de 23 en tweede in de Ronde van Het Nieuwsblad. Volgens BMC heeft Teuns veel kwaliteiten en is hij uitermate geschikt voor de Ardennen-klassiekers.

“Ik heb mijn hele leven geleefd als een professional en nu is het eindelijk zo ver. Dit is fantastisch,” zegt Teuns. Teuns deed al de nodige ervaring op bij het BMC Development Team voor jonge renners met talent. “Ik heb heel veel geleerd van Rik Verbrugghe. Zeker als het op tactiek aan komt. Ik heb een enorme stap gezet door bij BMC te tekenen.

Teuns wordt in augustus stagiair in het BMC-team. In januari zet hij de definitieve stap als prof. Er is niet bekend gemaakt wat Teuns gaat verdienen bij BMC.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio