© Hans Otten

Politie waarschuwt zelf voor trajectcontroles

Met elektronische borden wijst de politie van de zone Turnhout de automobilisten nu zelf op de aanwezige trajectcontrole. Die snelheidsmetingen betrappen nog te veel bestuurders.

HANS OTTEN

‘Hier trajectcontrole!’ Bestuurders die de voorbije dagen de brug over de E34 tussen Turnhout en Kasterlee passeerden, zagen de elektronische politiepanelen met deze boodschap ongetwijfeld staan. Of dat was alleszins de bedoeling. Dit stukje van de Steenweg op Diest (N19) tussen de kruispunten met de Kapelweg en de Everdongenlaan is maar enkele honderden meters kort, maar nog te veel passanten laten zich er betrappen op een hogere snelheid dan de toegelaten zeventig kilometer per uur.

Niet beboeten

“In het verleden is gebleken dat al te veel mensen zich daar niet aan de maximum snelheid houden”, zegt commissaris Bart Raeymaekers van de politiezone Turnhout. “Het is niet onze bedoeling om met de snelheidsmeting via trajectcontroles zoveel mogelijk mensen te beboeten. We streven juist een gedragswijziging bij de bestuurders na. Daarom hebben we er aan weerszijden van de brug die boodschap gezet. Die mobiele elektronische panelen hebben we daar speciaal voor aangekocht.”

Aangeboden door onze partners