© FRBE

Witse-acteur Hubert Damen kiest voor opmerkelijke nieuwe carrière

Een tijdje geleden sloot hij het hoofdstuk van Witse voorgoed af. De kers op de taart van de succesvolle serie moest een film worden. Alleen flopte die grandioos, waardoor Hubert Damen besloot voor een geheel andere carrière te kiezen.

mige

“De film was een verschrikkelijke flop, en vooral pijnlijk voor de producenten. Die hebben er heel veel moeite en veel geld in gestopt. Ik kan die mislukking zelf niet verklaren. Want ‘W’ kreeg best positieve kritieken. Wie wel ging kijken, was na afloop enthousiast. En zelf blijf ik het ook een goede film vinden. Maar de realiteit is: het publiek heeft altijd gelijk”, aldus Damen in Dag Allemaal.

“W. was mijn eerste en wellicht mijn laatste filmrol. Wie zal mij na deze tegenvaller nog vragen. Alleszins, ik heb geen acteeraanbiedingen meer gekregen. Dat is dan maar zo. Ik heb een leeftijd bereikt waarop alles mag en niks meer moet. Als ik een mooi voorstel krijg, sta ik daar zeker nog voor open. Maar ik heb nu volop tijd om in mijn tuin te werken. En om al eens op te treden als zanger. Ik zing in Gent en Olen ‘vergeten liedjes’ van Wannes Van de Velde en Ramses Shaffy. Voor die twee optredens werk ik samen met Jelle Cleymans. Ik vermoed dat ik enkel Jelles voorprogramma verzorg, maar als hij ook samen met mij wil zingen: dat kan. Graag zelfs.”