© AFP

Brazilianen zorgen ondanks alles voor carnaval in Rio

Veel reden tot feestvieren hadden de Brazilianen de jongste tijd niet. De nederlagen tegen Duitsland (7-1) en Nederland (3-0) dompelden het land in diepe rouw. Desondanks zorgden de Brazilianen zondag voor de WK-finale tussen Duitsland en Brazilië voor een carnavalstemming in het Maracanastadion in Rio de Janeiro.

vml

De Colombiaanse zangeres Shakira, de Haïtiaanse rapper Wyclef Jean, de Mexicaanse gitarist Santana, de Braziliaanse zanger Alexandre Pires en tal van Sambadansers bouwden een feestje op het grasveld, dat voor de gelegenheid tot een Braziliaanse vlag was omgetoverd. Shakira zong het nummer La la la (Brazil 2014). Vier jaar geleden bracht ze in Zuid-Afrika met Waka Waka (This Time for Africa) het officiële WK-lied.

Rolling Stone Mick Jagger, Bbond-acteur Daniel Craig, popzanger Eros Ramazzotti, tenor Placido Domingo, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Duitse president Joachim Gauck en de Russische president Vladimir Poetin waren enkele van de prominente genodigden.

Het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen bracht amen met Carles Puyol, de Spaanse verdediger die in 2010 als kapitein van zijn land de trofee de hoogte in mocht steken, de Wereldbeker het stadion in. Na de finale reikt FIFA-voorzitter Sepp Blatter de wereldbeker uit aan Philipp Lahm of Lionel Messi, de aanvoerders van respectievelijk Duitsland en Argentinië. .