© Luc Rosiers

Blue verslaat Maastricht

Afgelopen zaterdag ontvingen de pupillen van team Blue uit Zonhoven Maastricht. Maastricht heeft het beide pupillenteams van de Tigers dit seizoen al heel moeilijk gemaakt. Zo won het vorige week nog met 1 – 4 van de kampioenenploeg Red. Ook al moeten we er eerlijkheidshalve bij vermelden dat Red deze wedstrijd niet meer nodig had. Wil Blue een tweede plaats houden, dan is een win tegen Maastricht een must. Beide teams staan namelijk op evenveel punten. Blue is de laatste tijd echter heel sterk aan het spelen en kan vertrouwen op een drietal zeer goed presterende pitchers, zoals de 11 jarige Robin Francken. Wil Maastricht van Blue winnen, dan zal het langs die sterke pitching heen moeten.

Luc Rosiers

Zaterdag werd Robin, net zoals de rest van het team, in de eerste inning aardig verrast door de aanval van Maastricht. De Nederlanders haalden meteen vanaf de start de knuppels uit. Ze knalden er in het begin van de wedstrijd stevig op los en wisten op de zeer stevige pitching van Robin, dankzij een paar mooie hits, snel drie runs te scoren.Blue zelf kon dankzij hun lead off batter Colin Ceyssens, in de eerste inning 1 run tegen scoren. Robin Francken sloeg nog wel een bom van een line drive, maar deze werd vakkundig verwerkt door de short-stop van Maastricht. Het bleef in de eerste inning voor Blue dan ook bij dat ene puntje.

Met een 1 – 3 achterstand begint Blue aan de tweede inning. De taak is duidelijk, Maastricht het scoren beletten en zelf een paar runs scoren zodat de achterstand snel weggewerkt wordt. Het eerste deel van de taak lukt heel goed, Robin Francken heeft namelijk geen enkel probleem met de staart van de line up van Maastricht en werkt een snelle 1, 2, 3 inning af. De staart van de line up van de Tigers daarentegen, laat wel stevig van zich horen. Nadat Mika Rosiers en Martijn Raymakers op base komen, elk een run scoren en zo de score gelijk trekken, zorgen achtereenvolgens Seth Jamers en Jelle Surinx er voor dat Blue meteen aan de leiding komt. Na twee volledige innings staat Blue met 4 – 3 voor.

In de derde inning en met die 4 – 3 voorsprong, neemt Mika Rosiers de pitching van Robin Francken over. Mika is de laatste weken in bloedvorm en laat dat ook meteen zien. Hij krijgt het hart van de line up tegenover zich en staat een hit by pitch en een hit toe. Toch weet hij zich te herpakken en werkt hij zich door de inning heen zonder een run toe te staan.

In hun derde slagbeurt, slaan de Tigers hard toe. Een triple van Siem Houben en een hit van Robin Francken brengt Maastricht aan het wankelen. Met Robin Francken en Mika Rosiers op base slaat Martijn Raymakers een slecht geraakt balletje het Maastrichts infield in. De derde baser van Maastricht gaat aardig in de fout en gooit de bal ver langs de eerste baseman door. Robin Francken en Mika Rosiers profiteren van deze slecht worp en vorderen elk 1 base. Maar nog gaat het fout bij Maastricht, want opnieuw komt er een slechte worp. Dankzij deze twee opeenvolgende fouten scoren zowel Robin als Mika een run. Nog voordat Seth Jamers met een stevige home run uithaalt, is ook Martijn binnen.Blue kan met een 9 – 3 voorsprong aan de laatste inning beginnen. Maastricht kan in deze laatste inning slechts 1 run scoren, veel te weinig om ook nog maar enigszins druk te zetten op Blue. De Tigers speelden een heel sterke wedstrijd en eindigen met een prachtige play van catcher Martijn Raymakers naar pitcher Siem Houben naar derde baseman Seth Jamers. Omwille van de voorsprong en omdat de reguliere speeltijd er op zit, komt er geen vierde slagbeurt voor Blue. Blue eindigt op een knappe tweede plaats, 1 puntje achter Red, welk sinds twee weken reeds kampioen is. Nu volgt er een lange zomerstop, welke duurt tot 30 augustus. Vanaf dan komt er een nieuw, kort stukje competitie. Het beloofd ook dan weer een spannende strijd te worden tussen Blue en Red.De Tigers zelf trainen nog een week verder, nemen vervolgens een paar weken vrijaf en vliegen er dan opnieuw in. Een aantal individuele spelers en speelsters komen echter wel in actie tijdens deze zomerstop. Zo heeft Nik Tormans ( en coach Marc Tormans ), met de rookies van de BaseBall Academy nog een leuk programma af te werken. Arne Stalmans, Ferre Vanhees en Luca Pignatelli reizen met het Little League Flanders East team naar Kutno, Polen om daar op Europees - Afrikaans niveau te strijden voor een ticket naar Amerika. De winnaar van het tornooi in Kutno vertegenwoordigd Europa en Africa op het Wereld tornooi in Williamsport, Amerika. Daar ontmoeten zij 7 andere tornooi winnaars van over de hele wereld. De hele wereld behalve Amerika. Want de Amerikanen strijden in een eigen reeks van 8 teams om de winnaar van Amerika. De grote finale wordt vervolgens gehouden tussen de winnaar van het Amerikaanse deel en het Wereld deel.

Als laatste komt ook Laurika Rosiers nog in actie. Zij neemt deel aan de Battle at the Castle in Oosterhout, Nederland. Hier komen de 56 beste softball kadetten meisjes van Europa samen voor een vierdaags trainingskamp/wedstrijden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio