© Photo News

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

‘Gele trui zal moeten werken voor Van den Broeck’

Na een knappe prestatie in de negende rit van de Ronde van Frankrijk mag de Franse Lotto-Belisolrenner Tony Gallopin maandag op zijn nationale feestdag starten met de gele trui. ‘Dit geeft onze ploeg een fikse boost’, aldus ploegleider Herman Frison, die ook meteen duidelijk maakte dat de situatie niets verandert aan de status van Gallopin binnen de ploeg.

vml

Met Jurgen Van den Broeck als troef voor het klassement zal Gallopin ook maandag in dienst van zijn kopman moeten rijden bij Lotto-Belisol. Zeker omdat er met de bergrit naar La Planche des Belles Filles een zware dag voor de deur staat. ‘Het kan misschien vreemd lijken dat de leider in het klassement morgen zal moeten werken voor zijn kopman, maar het is nu eenmaal zo’, zei Frison zondag na de aankomst in Mulhouse.

‘We hebben slechts zeven renners meer in koers, na het uitvallen van Greg Henderson en Bart De Clercq. We moeten dus kijken naar de toekomst, en onze kopman is en blijft Van den Broeck. Astana pakt ons maandag waarschijnlijk toch opnieuw de gele trui af.’