© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Les Ardentes breekt bezoekersrecord

Ondanks de regen heeft de negende editie van het Luikse muziekfestival Les Ardentes voor een bezoekersrecord gezorgd. Niet minder dan 76.000 muziekliefhebbers daagden op voor een line-up met onder meer de nieuwe held Stromae. 'Dat bewijst dat het weer weinig invloed heeft als de headliners op de afspraak zijn', meent co-organisator Gaëtan Servais. Ook de politie maakte een positieve balans op.

oom

Na de wat mindere edities van 2012 en 2013 besloot de organisatie van Les Ardentes ditmaal meer te investeren in de affiche. 'En de artiesten hebben hun contract vervuld', blikt Servais tevreden terug. Voor het concert van Stromae streken zaterdag 21.000 mensen neer, onder wie meer dan duizend kinderen die gratis binnen mochten. De affiche bevatte ook Britse toppers als Placebo en Massive Attack.

Ook de Luikse politie, die zowel in uniform als in burger aanwezig was, toonde zich tevreden over het verloop van het festival. Er heerste een nultolerantiebeleid voor drugs. Op 150 controles gedurende de eerste drie dagen van het festival bleken 110 bezoekers positief. Het ging bijna steeds om cannabis. Buiten het festivalterrein werd één dealer opgepakt. Het Rode Kruis voerde 204 interventies uit.