© twitter

© twitter

© twitter

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Oranje luid toegejuicht bij thuiskomst

De Nederlandse nationale ploeg, zaterdag als derde geëindigd op het WK voetbal in Brazilië na een 3-0 zege in de kleine finale tegen het thuisland, is zondagnamiddag geland op de Rotterdam The Hague Airport.

vml

Op de luchthaven waren hekken aangebracht door veiligheidsdiensten, waarachter honderden fans hun helden konden toejuichen. Meteen na de landing werd het vliegtuig ‘gedoopt’ door de brandweer. ‘Het is mooi dat iedereen de spelers wil zien’, klonk het bij bondscoach Louis van Gaal.

Spelers en staf keren nu terug naar hun hotel in Noordwijk, waar het WK-avontuur er officieel zal opzitten. Arjen Robben en co kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie met familie en vrienden. ‘Ik ben echt kapot’, zei verdediger Daryl Janmaat na de landing aan TV Rijnmond. ‘We zijn tweeëneenhalve maand weggeweest. Maar dit publiek is fantastisch.’

De derde plaats op het WK was een onverwacht succes voor de Nederlanders, die door waarnemers vooraf niet bij de kanshebbers op de wereldtitel gerekend werden.