© Photo News

Uitgejouwde Fred wil niet langer voor Brazilië spelen

De Braziliaanse voetballer Fred wil niet langer voor zijn land spelen. Dat zei de spits van Fluminense FC zondag in een interview met de Braziliaanse krant Estado de Sao Paulo.

vml

‘Ik ben klaar met de Seleçao’, zei Fred, die dinsdag kop van jut was bij het publiek tijdens de 7-1 nederlaag tegen Duitsland in de halve finales van het WK in eigen land. Het gevolg was dat hij zaterdag op de bank zat tijdens de kleine finale, die met 3-0 verloren werd van Nederland. Toch begonnen fans zelfs dan te fluiten wanneer Fred te zien was op de televisieschermen in het stadion.

‘We waren niet goed in de voorbije twee wedstrijden’, gaf Fred toe. ‘Maar daar zijn geen individuele spelers voor verantwoordelijk. Ik kan alleen zeggen dat het niet louter de schuld van Fred was.’

De 30-jarige Fred maakte tussen 2005 en 2009 furore in Europa, als spits van het toen in Frankrijk oppermachtige Olympique Lyon. Nadien trok hij terug naar zijn geboorteland, waar hij de voorbije vijf jaar het mooie weer maakte bij Fluminense.