© fb

VIDEO. Wielertoerist slaat gezin in elkaar

Een video op Facebook zorgt voor ophef in Nederland. Een vrouw heeft de aanval van een wielertoerist op haar gezin gefilmd en op de sociaalnetwerksite gezet. Het bericht werd op enkele uren tijd meer dan 20.000 keer gedeeld.

oom

‘Vandaag (zaterdag, nvdr) zijn mijn man, dochter en ik in elkaar geslagen door een zeer agressieve man’, schrijft de 55-jarige vrouw bij de video. ‘Mijn man ligt nu in het ziekenhuis en de politie is een grote zoekactie in de omgeving begonnen. (...) Nu is mijn dochter zo slim geweest haar tweede aanval van deze man te filmen.’

De vrouw reed samen met haar gezin in hun wagen toen de wielertoerist uit de tegenovergestelde richting kwam. De wagen week volgens de politie uit, maar de fietser deed dat niet, botste tegen de spiegel van de wagen en reed door. Toen de inzittenden van de auto uitstapten en de wielertoerist probeerden te doen stoppen, ging de man door het lint.

Hij schopte tegen de wagen en viel het echtpaar en hun 31-jarige dochter aan. Daarna ging hij er met de fiets vandoor.

Het gezin werd met kneuzingen en letsels in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De politie van Drenthe startte een onderzoek. Zondagmiddag heeft de man zich gemeld bij de politie waar hij werd aangehouden en verhoord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.