© Lydia Huskens

© Lydia Huskens

© Lydia Huskens

© Lydia Huskens

© Lydia Huskens

© Lydia Huskens

© Lydia Huskens

© Lydia Huskens

© Lydia Huskens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

SHD viert vijftigste verjaardag in stijl

Met een stijlvolle academische zitting werd het feestweekend van 50 jaar SHD ingezet.

Lydia Huskens

Op 1 januari 1964 stonden de eerste 16 leerlingen aan de spreekwoordelijke schoolpoort van de Gemeentelijke Humaniora in Dilsen. Dus net 50 schooljaren heeft de SHD erop zitten en dat gouden jubileum werd gevierd tijdens het laatste weekend van het schooljaar. In het schitterend decor van Kasteel Ter Motten, in de tuin van het schoolbestuur, werd het feestweekend ingezet.

Karel Vanbergen, ere-directeur schetste de historiek van onze SHD. Dat het niet zo simpel was om 50 jaar geleden tussen de grote colleges van Maaseik en Maasmechelen een secundaire school voor algemeen vormend onderwijs op te richten en het binnenhalen van de erkenning werd door hem als leraar van het eerste uur mee ervaren. Daarna was het woord aan Ivo Aerts, tevens oud-leerling, die namens de directie de pioniers, alle oud-collega’s, het voltallige huidige team en het schoolbestuur in de bloemetjes zette voor zoveel inzet. “Met de drive die er aan de SHD heerst maken we net het verschil. Hierbij zijn de prestaties van al onze oud-leerlingen het beste bewijs. Dat mevr. Godelieve Van Driel-Swinnen en de Willy Holtof, de eerste twee leerkrachten, met beperkte middelen 50 jaar geleden aan de wieg stonden van de huidige SHD, daar kunnen we hen niet genoeg voor bedanken”. Zij werden op de eerste rij geflankeerd door een aantal ‘meisjes’ van hun eerste klasje en heel wat andere genodigden.

Aansluitend was het woord aan mevr. Sofie Vandeweerd, schepen van Onderwijs, die namens het schoolbestuur iedereen feliciteerde. Als oud-leerlinge, wist ze met enkele anekdotes terug te blikken naar haar Humanioratijd. Tevens onthouden we uit haar speech: “Schitterend dat de SHD onze stad Dilsen-Stokkem mee op de kaart heeft gezet”.

Philip Hilven, gewezen hoofdredacteur van TVL, mocht deze feestelijke zitting afronden met heel wat straffe verhalen uit zijn carrière aan de SHD. Met een kwinkslag naar menig leerkracht wist hij iedere toehoorder te boeien. “Ik was niet altijd de voorbeeldigste student, mijn excuses hiervoor, maar dat heeft me juist gevormd tot de mens die ik nu ben” onthouden we van zijn toespraak.Collega’s Depaire, Moors en Vandeweerd wisten het geheel in te kleden met een inleidend woordje en een stijlvolle muzikale omlijsting met ondersteuning van Otis. Bij een keurige receptie, verzorgd door leerlingen en ouders, werden nadien nog heel wat straffe verhalen uit 50 jaar SHD opgedist. En nu gaan we met dezelfde drive voor diamant.

Ivo AertsFoto's: Jaak Cleven

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio