© HBvL

© HBvL

thumbnail: null
thumbnail: null

Stage bij Cel Vermiste Personen: “Tijdens autopsie waande ik me in een slagerij”

Hanne Winters uit Bocholt studeert criminologie aan de KU Leuven. Ze schreef haar scriptie over mensenhandel en dus was het niet onlogisch dat ze aan de slag ging bij de sectie Personen van de federale politie van het arrondissement Leuven.

JEROEN DE BRUYN

Hanne was al langer gefascineerd door de politie en ze was niet weinig blij toen ze te horen kreeg dat haar stageaanvraag was goedgekeurd. Ze bleef tien weken bij de sectie Personen, die zich toespitst op mensenhandel en –smokkel, terrorisme en zedenzaken.

Schrijnend waren soms de verhoren die Hanne bijwoonde. Ze herinnert zich een pedofiel die kinderporno bezat en verspreidde. Zij moest het beeldmateriaal bestuderen dat op de computer van de man was gevonden. “Dat was schrikken. Je ziet die dingen vaak in tv-series, maar plots is het harde werkelijkheid. Gelukkig mocht ik stoppen toen ik er even genoeg van had.”

Aparte geur

Het eerste lijk dat ze ooit zag, was dat van een jongen die op straat was neergestoken. “Een uur na de feiten werden wij opgeroepen en kwamen we aan in steriele witte pakken. De hele buurt was afgezet. Overal zag je zwaailichten, als in een film. Wij moesten nagaan wat er gebeurd was. Het onderzoek loopt nog. Ik kan alleen maar zeggen dat het over geld ging, veel geld.”

De dag erop was ze aanwezig bij de autopsie en dat was even slikken. “De wetsdokter sneed alle organen er een voor een uit. Het leek wel of ik in slagerij stond. Er kwam toen een heel ‘aparte’ geur vrij. Niet voor niets hadden ze me gewaarschuwd dat ik die ochtend best niets kon eten.”

Lees dit weekend het volledige verhaal van Hanne in Het Belang van Limburg

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio