© EPA

Arjen Robben: 'Deze groep had meer verdiend'

'Deze groep had meer verdiend', reageerde Man van de Match Arjen Robben nadat Nederland met een 3-0 zege tegen Brazilië brons veroverde op het WK.

oom

'Ik ben leeg. We hebben hier een maand voor geknokt. Je geeft alles. Misschien val ik in herhaling, maar ik ben zo ongelooflijk trots op dit team. Het was een feest om met deze ploeg en staf te kunnen werken. Dit was een mooi einde. We hebben de kater een beetje weggespoeld, maar de teleurstelling blijft nog wel hangen. We waren zo dichtbij.'

Veerkracht

'Het mooiste van deze overwinning vind ik dat we veerkracht hebben getoond na onze uitschakeling door Argentinië', klonk het bij Georginio Wijnaldum, die in blessuretijd de 3-0 eindstand vastlegde.

'Zo’n wedstrijd om de derde plaats speel je niet graag. Je speelt natuurlijk veel liever de finale. Maar we hebben met elkaar gesproken en we hebben elkaar opgepept. We wilden dit WK absoluut goed afsluiten. En dat is gelukt, omdat we er keihard voor hebben geknokt.'

Veel respect

'Dit is een heel knap resultaat', stelde Stefan de Vrij. 'Als je met 3-0 van Brazilië wint in Brazilië, dan heb je het gewoon heel goed gedaan. We kregen na de wedstrijd ook van de Brazilianen in het stadion veel respect. Het was natuurlijk lekker dat we snel op 2-0 kwamen. We hebben Brazilië heel goed bespeeld. Het is en blijft toch een topteam met veel individuele kwaliteiten. We mogen trots zijn op de manier waarop we hebben gewonnen.' .