© ToRo

Twee paarden met scherp voorwerp toegetakeld

Twee paarden in een weide langs de Halvijvers in Berkenbos bij Heusden-Zolder zijn verwond met een scherp voorwerp. De vijfjarig ruin Texas heeft zelfs een snede van liefst vijftien centimeter, net boven zijn been. Volgens de eigenaars werden de dieren duidelijk met opzet toegetakeld.

TR

“Woensdag hebben we voor het eerst gezien dat Texas zich erg vreemd gedroeg”, vertellen Nicole Willems en haar dochter Branda Maggen. “De paarden komen normaal altijd naar ons toegelopen als ze ons zien. Maar deze keer liep Texas weg van onze emmers met eten. Dat doet hij anders nooit. Meteen daarna zagen we een wonde van zo een vijftien centimeter lang. Ook zijn moeder Shelsea van veertien jaar oud had een snijwonde. Die bleek zo een drie centimeter lang, en bleef gelukkig dus beperkt. We hebben beide dieren wel laten verzorgen door een dierenarts.”

De vijfjarige ruin werd daarvoor in slaap gedaan. Twaalf hechtingen waren nodig om de wonde te verzorgen. “Volgens de behandelende dierenarts was het duidelijk dat ze gesneden waren met een scherp voorwerp. En dat bij twee paarden op één nacht? Zeg nu zelf: dat kan toch echt geen toeval zijn. Uiteraard hebben we aangifte gedaan bij de lokale politie. We hebben ook al gesignaleerd dat er hier vaak een verdachte man rondloopt. Hoewel hij hier helemaal niet woont, komt hij hier toch kijken.”

Andere beul

De lokale politie van Heusden-Zolder heeft alvast een proces verbaal opgesteld. Het verhaal doet erg denken aan de ‘paardenbeul’ die vorig jaar herhaaldelijk dieren toetakelde in onze provincie. Toch vermoedt de lokale politie dat het deze keer om een alleenstaand geval gaat.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio