© Photo News

“WK-babe Axelle had nooit langdurig contract bij L’Oréal”

Axelle Despiegelaere maakte furore nadat de media haar als WK-gezicht bombardeerde. Al snel deden er geruchten de ronde dat al die media-aandacht Axelle geen windeieren had gelegd: ze zou zelfs een contract beet hebben bij L’Oréal Professionnel. Al blijkt dat nu volkomen onzin te zijn.

Mieke Geysmans

“We hebben Axelle gecontacteerd na haar terugkeer van het WK”, steekt Brigitte Bekaert, Corporate Communications and Media Director bij L’Oréal van wal. “We hebben toen een filmpje opgenomen met haar, om te tonen aan andere meisjes hoe zij zich klaarmaakte voor de kwartfinale van het WK, inclusief een bezoekje aan de kapper. We wilden daarmee aantonen dat een kappersbezoekje ook prettig en ontspannend kan zijn.”

“Voor die samenwerking hebben we inderdaad een contract afgesloten met Axelle, in samenspraak met haar ouders, aangezien Axelle nog minderjarig is. Het filmpje zelf is begin juli online gekomen, maar daarna was het dan ook gedaan. Het was al van in het begin duidelijk dat het om een eenmalige en kleinschalige samenwerking ging, en nooit iets meer zou worden dan dat. Opeens begonnen internationale media echter te zeggen dat ze de nieuwe Kirsten Dunst zou worden. Maar laat ons duidelijk zijn: Kirsten is nog steeds het enige uithangbord van L’Oréal Professionnel. Het is goed dat er eindelijk eens één journalist is die de moeite doet om ons te bellen en te vragen of de informatie die The Times en co de wereld in stuurden ook wel effectief klopt. Het is dus ook niet juist dat Axelle haar contract met ons zou kwijtgespeeld zijn door de uitgelekte jachtfoto’s. Hopelijk stopt de heisa nu.”