© AFP

Barcelona en Liverpool bereiken akkoord over transfer Luis Suárez

FC Barcelona en Liverpool hebben een akkoord bereikt over de overgang van Luis Suárez. Dat melden de Catalanen vrijdag op hun website.

jati

De Uruguayaanse spits legt volgende week medische testen af bij Barça. De 27-jarige Suárez zal een contract voor vijf seizoenen tekenen en bij Barcelona het rugnummer 9 dragen.

Hij begon zijn carrière in 2005-2006 bij het Uruguayaanse Nacional. Daarna trok hij naar Europa. Na een seizoen bij Groningen, speelde hij van 2007 tot 2011 bij Ajax, om daarna naar de Engels topclub Liverpool te trekken. De international is een van de meest productieve spitsen ter wereld. Zowel bij Groningen, Ajax als Liverpool maakte hij elk seizoen minstens 10 doelpunten. Vorig seizoen was hij bij de ‘Reds’ goed voor maar liefst 31 goals.

Suárez kan pas vanaf eind oktober voor de Catalaanse club aantreden. Op het WK voetbal kreeg de Uruguayaan namelijk een schorsing van vier maanden opgelegd nadat hij in de match tegen Italië zijn tegenstander Giorgio Chiellini in de schouder had gebeten. De Beroepscommissie van de FIFA wees donderdag het beroep tegen de straf voor de aanvaller af. Suárez trekt nu naar het Internationaal Sporttribunaal TAS, zo maakte zijn advocaat vrijdag bekend.

“De club heeft er alles aangedaan om me te houden, maar spelen en leven in Spanje, waar de familie van mijn vrouw woont, is mijn hele leven al een droom”, verklaarde Suárez op de Liverpool-website. “Ik denk dat dit het juiste moment is om te vertrekken. Ik ben er trots op dat ik Liverpool geholpen heb om terug te keren bij de elite van de Premier League.”