© Mia Uydens

N-VA-raadslid oogst lof met Vlaamse oprit

Werner Van Nuffelen uit Pulderbos, gemeenteraadslid voor N-VA in Zandhoven, heeft een oprit waar veel partijgenoten jaloers op zijn. Hij legde zijn klinkers eigenhandig in een Vlaamseleeuwpatroon van 65 vierkante meter.

KRISTIN MATTHYSSEN

Werner en zijn vrouw Tanja - what’s in a name? - Vleminckx bouwden enkele jaren geleden een huis in de nieuwe wijk Valkenaard. “We hebben een losstaande dubbele garage achteraan en moesten de oprit en paadjes nog aanleggen”, vertelt Werner.

“Tanja had de kleuren van de klinkers gekozen, die een gele en zwarte schakering hadden. We wilden iets originelers dan gewoon een vlak of de klassieke voorgekauwde door de fabrikant ontworpen cirkels. Onderweg in de auto na mijn late shift dacht ik aan een Vlaamse leeuw. Met mijn achtergrond, in de eerste plaats Vlaming zijnde en dan pas Belg, was dit natuurlijk snel beklonken. Ik ben dan ook nog eens jarig op de Vlaamse feestdag 11 juli. Vrijdag (vandaag, red.) word ik veertig.”

Zijn vrouw Tanja gniffelde meewarig van “ja, ja” toen Werner met zijn voorstel voor een Vlaamse-leeuwenoprit op de proppen kwam. “Drie of vier avonden ben ik met de voorbereiding bezig geweest. Ik had de afbeelding van de Vlaamse leeuw op een Excel-file gelegd, zodat ik wist hoeveel vierkantjes ik nodig had. Op sommige plaatsen moest ik werken met kwartjes en halve kwartjes. Ik had alles op voorhand per rij opgeschreven, zodat ik wist hoeveel gele en zwarte klinkers ik moest leggen. In één dag heb ik de leeuw gelegd, al had ik wel wat hulp om de klinkers te zagen.”