© Isolair

© Isolair

© Isolair

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

“Eerst spouwmuur isoleren, dan investeren in duurzame energie”

Milieu-investeringen doen zonder eerst je woning te isoleren, voor Bruno Yee – zaakvoerder van Isolair – is het een geen slimme zet.

Aeck

De voorbije jaren zag je veel mensen zonnepanelen plaatsen om zo hun energiefactuur naar beneden te krijgen. Is je woning niet goed geïsoleerd, dan is dat natuurlijk zonde, want zo gaat een groot stuk van de energie die je opwekt nog steeds verloren. Eerst isoleren en dan de rest is dus de boodschap.

Isolair is met name gespecialiseerd in spouwmuurisolatie. Hoe gaan jullie te werk?“We focussen inderdaad op na-isolatie van spouwmuren, omdat alle buitenmuren samen de grootste oppervlakte van een woning vormen en er via die weg veel energie verloren gaat. De lege ruimte tussen de buiten- en de binnenmuur vullen we op met Eco-Eps parels via boorgaten die achteraf netjes weer worden dicht gevoegd. De Eco-Eps parels geven geen giftige dampen af, ze nemen geen vocht op en zijn toch ademend. Met andere woorden, ze zorgen ervoor dat het binnen aangenaam blijft: warmer in de winter en koeler in de zomer.

Hoeveel kost het om je spouwmuur zo te laten na-isoleren?“We starten altijd met een gratis diagnose: een technisch adviseur van Isolair komt ter plaatse kijken. Elke woning is anders: hoog, struiken, afdak, … vandaar dat ook onze prijzen variëren. Om de spouwmuur van een gemiddelde woning met 5 cm spouw te isoleren, betaal je ongeveer tussen de 2.000 en de 2.500 euro. Daar krijg je op dit moment ongeveer een derde, of 6 euro per m2, van terug via subsidies.”*

* Beschermde afnemers krijgen tot 9 € per m² subsidies terug: meer info via www.infrax.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer